[Obr_MiniHome]

Archiv Projekty MiniHome - Děti Softball Karlovy Vary 2005 

Zpět na stránku   # Archiv Projekty MiniHome      
Stránky jsou zakonzervovány 2005. Neaktualizují se.     # O www   # Autor      

Návrat zpět na   Úvod - Softballový klub Černé piraně Karlovy Vary        
Občasník 2000 archiv - Softball Karlovy Vary.   Neaktualizuje se.

Zpět na stránku   Archiv 2000 úvod - Softball Karlovy Vary              


Zde jsou přesné kopie námi svépomocí vydávaného časopisu. První zde nahoře je vždy poslední aktuální číslo.
Piraňa
xx / 2000
Piraňa
Informační občasník
SK Černé piraně Karlovy Vary

http://www.mujweb.cz/Sport/cerne_pirane_kv



Piraňa říjen / 2000

Západočeská liga mužů , 30.9.- 1.10.2000 Merklín

    Muži Černých piraní mají svůj vrchol sezóny za sebou. Přijeli jsme do Merklína sehrát poslední čtyři zápasy v roce 2000. Spolu s námi přijeli do Merklína i hráči z Trhových Svin.Byli jsme si vědomi toho, že před posledním kolem soutěže jsme byli na předposledním místě a zároveň jsme si uvědomovali i to, že oba soupeře jsme letos už dokázali porazit. Do Merklína jsme odjeli se značně omlazeným týmem( 5 mužů, 4 junioři a 3 kadeti) a s odhodláním uchopit poslední šanci a zlepšit naše umístění. Dopadli jsme dobře a dva zápasy jsme vyhráli ( oba nad rivaly s TS) . Oba výsledky byli na vlas stejné 11:7 pro ČP.Výše výher nás možná opravňuje říci, že jsme vyhráli s přehledem .Já si naopak myslím, že jsme hráli uvolněně s tvrdým důrazem na útok a s jistotou v obraně na ose nadhoz-kečr ( J. Mach- V. Čepelák).
    První zápas jsme sehráli v sobotu s Merklínskými. Skončilo to rozdílovým vítězstvím našich soupeřů. Ale druhý nedělní zápas jsme Merklín zle trápili. Drzost našich mladíků občas vyváděla s bohorovného klidu merklínské pětatřicátníky a ti věrni své povaze se začali hádat nejprve sami se sebou a potom i s námi a rozhodčími. Došlo i na sprostá slova . Merklínský hráč hrající nejblíže naší lavičce vypustil z úst několik peprných výrazů na naší adresu.Není se čemu divit, v té chvíli se nám podařilo několikrát rozebrat obranu favorita. Výše zmiňovaného hráče Merklína jsme šli udat hlavnímu rozhodčímu a ten mu musel domluvit.Dotyčný sprosťák nám za náš čin slíbil nějakou odměnu.Tak jsme ho při jeho dalším startu na pálce usmažili na první metě spoluprácí 1-3.Zápas jsme drželi do třetí směny pak přišel error jednoho našeho mladíka ( nebudu jmenovat,on ví sám,co zkazil) a následně soupeř skóroval třemi body.Ze stavu 2:2 to bylo 5:2 a od té doby nás merklínští k ničemu nepustili.
    Uvidíme jestli nás dvě výhry posunou výše v konečné tabulce , ale i kdyby ne,tak jsme se na závěr sezóny vypnuli k výbornému výkonu.O našich šestnáctiletých nadhazovačích ( J.Mach a T.Toka) jsme už psali několikrát. Myslím si, že patří mezi tři čtyři nejlepší nadhazovače soutěže, ale občas jim dochází ke konci zápasu síla , chce to trénovat i mimo hlavní tréninky.Máme i nového kečra, vrátil se Víťa Čepelák a zatím se ukazuje v dobrém světle.Vždy, když hrajeme v Merklíně jedná se o střetnutí dvou generací. Nás může těšit to, že ta nastupující generace hraje za SK Černé piraně Karlovy Vary.

Radek Titl - bezpře

pozn. redakce : Náš tým mužů skončil nakonec na 3. místě v oblastní lize za Slávií Plzeň C a Merklínem a před Trhovými Svinami a Táborem.

Grand Prix, 15. - 17.9.2000 Chomutov


    Ve výše zmíněném termínu se konal již poosmé turnaj v softballe Grand Prix Chomutov. Turnaj byl určen pouze pro kadety, kteří přijeli z celých Čech. Původně mělo přijet 12 týmů, ale jeden před začátkem svou účast odřekl. Skupiny byly předem nalosovány. SK Černé piraně měly ve skupině tyto týmy : Kostelec, Merklín,Chomutov,Havl. Brod a Most. S posledně jmenovaným jsme nastoupili do prvního zápasu. Hra byla dosti vyrovnaná, chyby byly oboustranné. V nastavené páté směně jsme získali vítězný bod, který jsme uhájili do konce. Výsledek zápasu 4:3 pro nás.Následující soupeř byl Kostelec. Zápas se vyvíjel zajímavě až do třetí směny, kdy měl Kostelec dohrávku. Spousta chyb v našem poli umožnila protihráčům vyrovnat a po té zvítězit v poměru 8:7. Druhý den nás čekaly tři zápasy. Začali jsme s Chomutovem, velice vyrovnaným soupeřem. Chvílemi to byl souboj nadhazovačů, pak šlo jen o pálku. Soupeř byl na tom o něco lépe. Výsledek K.Vary-Chomutov 0:3. Dalším soupeřem byl Merklín. Merklín je slabší soupeř, ale i tak jsme hráli naplno. Výsledek - 10:3 pro Piraně. Poslední soupeř z tabulky byl Havl. Brod. Silný soupeř v této kategorii. Hrálo se natvrdo od začátku do konce. Soupeř měl navrch a tak po nedohrané třetí směně zvítězil 4:1. Po té bylo známé naše umístění v tabulce a zároveň i nedělní soupeř do zápasu o 7.- 8. místo. Ten jsme sehráli s pořadatelem turnaje, s 12.ZŠ Chomutov. V tomto zápase si zahráli všichni. Po dvou směnách jsme zvítězili v poměru 11:2.
    Původně jsme jeli do Chomutova obhájit loňské 4. místo. Největší problém hráčů byla pálka, pole bylo obstojné. Všichni ze sebe vydali, co mohli.Špatně nalosovaná skupina byla další příčinou konečného 7. místa. Turnaj byl jinak velice zdařilý a doufám, že příští rok předvedeme lepší výsledek.

Petr Rozlivek - delon

Mistrovství ČR kadetů, 6.-8.10.2000 Chomutov


    V prvním říjnovém víkendu se konalo M-ČR kadetů, tentokrát na prvoligovém hřišti VS Chomutov. Hrálo se ve dvou skupinách, každý s každým, časově 75 min + dohrávka, počítala se i remíza. V naší skupině byly tyto týmy : Ostrov, Kostelec, Havl. Brod a Technika Praha. V pátek nás čekal jeden zápas od 13,00 s Havl. Brodem. Začalo se i skončilo za mírného deště. Hra v poli byla velice dobrá, problém byl na pálce. Nepálí se = neboduje se. Z tohoto zápasu jsme vyšli s prohrou 6:0. V sobotu jsme začali s Kostelcem. Chuť porazit soupeře a vrátit mu tak porážku z Grand Prix byla velká. Hra byla od začátku velice vyrovnaná. Chyby byly na obou stranách. Konečný výsledek 3:3. Další soupeř, Technika, byl nejslabší z naší skupiny. Hrálo se v klidu a v pohodě za stálého deště a vyhráli jsme 19:4. Odpoledne, za stálého deště a v hluboké vodě, se začal rozhodující zápas s Ostrovem. Ten začal na pálce a získal 6 bodů. Pole se otočilo a my jsme udělali 5 bodů. Ostrov pak udělal další 3 body. Měli jsme dohrávku a museli jsme udělat alespoň 5 bodů pro vítězství. Nastoupili první pálkaři, kteří rozhodovali o hře. V zápise se objevilo 3x SO v kroužku a bylo rozhodnuto. Ostrov vyhrál 9:5. Skupina byla dohraná a my skončili třetí v tabulce. V neděli jsme hráli o 5. místo se Slávií Plzeň. Plzeň byla ochuzena o nejlepšího hráče, dobrého nadhazovače Š. Ereta, z důvodu střevních potíží. Slabý nadhoz Plzně nám pomohl k obhájení loňského 5. místa. Konečný výsledek K.Vary - Plzeň 12:2. Mistrovství bylo, až na problém s ubytováním, velice dobře zařízeno. Po zhodnocení celého jeho průběhu jsem usoudil, že jsme měli na o stupínek lepší umístění. Možná příští rok, necháme se překvapit.

Petr Rozlivek - delon

Podzimní pohár, 20.-22.10.2000, Praha-Černý Most


    Podzimní pohár uzavřel letošní sérii otevřených kadetských turnajů. V Praze se sešlo pouhých 5 týmů, z toho tři pražské ( Spectrum, Technika, ZŠ J.Wericha ) a kromě nás tým Ostrova. Turnaj se hrál stylem každý s každým na 60 min + dohrávka. Začalo se brzo ráno v sobotu. První soupeř bylo Spectrum. Podařily se nám udělat v prvním inningu 3 body, které jsme dále nerozšířili, ale i tak jsme zvítězili v poměru 3:2. Druhým soupeřem byla Technika. Do začátku zápasu nastoupili všichni, kteří první zápas seděli na lavičce, později hráli všichni ostatní. Spousta chyb na obou stranách způsobila těsný výsledek 6:5 pro Piraně. Posledním soupeřem byl Ostrov. Zápas měl výbornou úroveň, byl to chvílemi souboj nadhazovačů, v poli nebyly viděny takřka žádné chyby. Podařilo se nám vrátit soupeři porážku z M-ČR v poměru 2:1. V neděli jsme hráli rozhodující zápas se ZŠ J.Wericha. Sestava nebyla nejsilnější z důvodu nepřítomnosti několika hráčů. Zápas byl vyrovnaný, všichni hráli nadoraz. Rozhodující bod udělal soupeř po jediné chybě našeho pole. Nepodařilo se nám zvrátit výsledek ani po vystřídání, takže zápas jsme prohráli 4:3. Tímto nám finále uteklo, hráli jsme o 3. místo s Ostrovem. Stejně jako předchozí zápas byl i tento vyrovnaný. Až ve třetí směně oba týmy bodují, stav 1:1. Piraně mají dohrávku a v té Hudy posílá svůj odpal za homerunový plot. Vyhráli jsme 2:1 a získali 3. místo. Turnaj byl hodně vyrovnaný. Až na chování některých hráčů se velice podařil. V celkovém pořadí celorepublikových turnajů jsme skončili na 4. místě. Konečná tabulka : 1. Spectrum, 2. Havl. Brod, 3. Chomutov, 4. Černé piraně, 5. Ostrov, 6. Kostelec.

Petr Rozlivek - delon

Připomínáme tímto nutnost zaplatit do 14.11.2000 součást registračního poplatku ve výši 350,- Kč na pojištění na zimní sezónu. Termín byl prodloužen na základě nedostatečného přenosu informací směrem k hráčům.

Za VV SK Leoš Titl

Zpět na Začátek stránky

Piraňa září / 2000
Vědomi toho, že vydávání našeho občasníku dostalo ke konci jarní sezóny trhliny, jsme opět zde a věřte, že se k Vám Piraňa bude dostávat opět pravidelně se všemi informacemi o dění v našem klubu a to jak v písemné, tak i elektronické podobě ( na naší internetové stránce http:// www.mujweb.cz/sport/cerne_pirane_kv ).

Radek Titl - bezpře

Mistrovství České republiky v Slow-pitchi, Mladé Buky 3.-7.7. 2000

V krásném prostředí podhůří Krkonoš svedlo šest týmů líté boje o to kdo bude mistr ČR a kdo bude reprezentovat ČR na ME v Irském Dublinu .Slow-pitch je trošku zlehčená forma softballu. Hraje deset hráčů proti deseti a nadhazovač musí balón nadhodit obloukem k pálkaři. Takže se pálilo o stošest, ale dostat se proti deseti hráčům v poli na mety je velice těžké. Po tuhých bojích ve skupině a nešťastné prohře nad rezervou prvoligové Chemie jsme obsadili 5-té místo. Zvítězili hráči Chemie A a v srpnu se vydali reprezentovat ČR na ME do Irska. Celé M-ČR mělo přátelskou atmosféru, protože v řadách jednotlivých týmů hráli i funkcionáři jednotlivých oddílů, se kterými se spíše potkáváme na jednáních ČSA než na hřišti.

Radek Titl - bezpře

Soustředění Sedlčany, 18.- 26.8.2000

V druhé půli srpna se konalo soustředění hráčů softballu Karlových Varů a Ostrova v malém městečku Sedlčany poblíž Příbrami.Ubytováni jsme byli v místní tělocvičně Sokol umístěné poblíž hřiště a centra, což nám vyhovovalo. Do tělocvičny jsme se vešli všichni a malý problém se sprchami se později vyřešil. Softballové hřiště posloužilo všem třem předem rozděleným skupinám. Odehráli jsme zde několik zápasů a odtrénovali několik hodin. Jídlo - snídaně, obědy i večeře zajištěné v "rychlém občerstvení" chutnalo všem a bylo ho dost. Soustředění proběhlo bez velkých potíží. Trénovalo se 2x denně na dvou tréninkových místech plus v podvečer se hrál vždy jeden zápas na oficiálním hřišti. K zapůjčení chyběly pouze mety. Doufám, že soustředění dalo každému to co potřeboval a přineslo jak nové tak připomnělo staré již zažité věci. V příštím roce bychom chtěli udělat soustředění ve stejném duchu, ale na zcela jiném místě.

Petr Rozlivek - delon

Západočeská liga mužů Plzeň, 8.-9.9.2000

V Plzni jsme se měli utkat s místní Slávií C a mužstvem Tábora. Přijeli jsme již v pátek, protože jsme měli na programu odehrání odloženého utkání se Slávií z jara tohoto roku ( tehdy nás zradilo počasí ). Utkání začalo v 17,00 hod a k překvapení nás všech se na nadhoz postavil T.Kabourek, který nadhazuje za prvoligovou Slávii a juniorskou reprezentaci. Odložené utkání jsme prohráli 14:6. Druhý den ráno jsme nastoupili k řádnému utkání se Slávií a zároveň se dozvěděli, že soupeř z Tábora účast v tomto kole vzdal. Pustili jsme se do boje a drželi vyrovnaný stav až do 5. směny, kdy jsme byli nuceni kvůli první lize opustit hřiště. Po zhlédnutí dvou zápasů Slávie s Tempem Praha jsme nastoupili na zbylé dvě směny, ve kterých za Slávii nastoupilo 5 prvoligových hráčů včetně reprezentanta ČR M. Svobody. Výsledek před přerušením 4:2 pro Plzeň jsme otočili na 9:4 pro nás a s navýšeným sebevědomím a odhodláním jsme šli na dohrávku. V té jsme slibný stav neudrželi a prohráli 10:9. Třetí utkání se hrálo hned po skončení druhého utkání a vinou zranění ( některá s ? ), psychické nepohody z předchozího zápasu a únavy skončilo katastrofickým výsledkem 21:2. Kladem tohoto kola vedle hry samé byla možnost zahrát si na prvoligovém hřišti a návrat J.Rytíře a V.Čepeláka k softu.

Leoš Titl - prófa

Grand Prix Chomutov, 15. - 17.9.2000

Na náš oblíbený a tradiční turnaj vycestovala z našeho SK dvě družstva, kadetů a děvčat, doplněných o L.Andra, K.Kodla a J.Matouška. Vzhledem k tomu, že jsem byl u hry hlavně holek ( hráli pod názvem Karlovarské zálohy ), dovolím si napsat pár řádků o jejich hře. Nastupovali jsme na zápasy jako outsideři ( v očích ostatních ), ale svým vystupováním a trochou toho sportovního štěstí si "zálohy" získali sympatie. Začali jsme s pozdějším vítězem Spectrem Praha a ti nám ukázali zač je softu loket (22:0). Pak přišel zápas s Pegasem Sedlčany, který jsme po nádherném výkonu plném chuti si odpálit vyhráli 11:9. Další den jsme nastoupili proti týmu Ostrova. Ti poslali víceméně rezervní tým i když na nadhoz se postavila jejich jednička J.Liška. Tomu to vůbec neházelo a tak po hodině hry jsme zvítězili 10:0. Pak jsme hráli s pořádajícími Kangaaroos Chomutov. Zde již šlo překvapivě o postup do finálové skupiny. Prohráli jsme 4:7, ale i přesto jsme měli velkou šanci díky zamotané situaci ve skupině být druzí a tím postoupit do semifinále turnaje. Potřebovali jsme, aby Spectrum, suverén skupiny, porazilo Kangaaroos. To se nakonec i přes určité pochybnosti podařilo a "zálohy" postoupily do úzkého kruhu čtyř nejlepších. V semifinále bylo vidět, že týmy Spectra, Havlíčkova Brodu a Chomutova ( takové bylo i pořadí na 1.-3. místě ) jsou o velký krok vepředu, ale nám to neubralo z nadšení z konečného 4. místa, jímž jsme obhájili loňský výsledek.

Leoš Titl - prófa


Naši kadeti nepodali na Grand Prix očekávaný výkon a skončili na 7. místě. Podrobnosti dodáme příště.

Brigáda na Staráku

Výkonný výbor vyhlašuje na měsíc říjen povinnou brigádu pro všechny členy klubu. Cílem našeho snažení bude strhnutí celého povrchu hřiště, odvodnění problémových míst a jiné úpravy např. zbudování pálkařských tunelů.

Za VV SK Radek Titl - bezpře

Zpět na Začátek stránky

Piraňa 4 / 2000

Vlastní auty

  • chtíc-nechtíc je nutno tnouti i do té hezčí poloviny lidstva. Systém učení a přípravy do školy systémem "ono to nějak dopadne" se bohužel projevil pro nás v tom nejméně příhodném čase. Neúspěch u prvních zkoušek a ve škole obecně měl za následek "zaracha" u některých hráček a tím velké oslabení našeho týmu na jednom z mála dívčích turnajů sezóny - Krčandě. Nebýt hostování několika pražand, tak jsme se ani nemohli zúčastnit. Bohužel totéž se promítá i do účasti na trénincích a tak přesto, že se nováčci zaučují a ostatní zlepšují, celková úroveň týmu stagnuje.
  • v měsíci dubnu proběhla lesní brigáda. I přesto, že termín byl znám dostatečně brzy, zúčastnilo se všeho všudy jen pár dětí. Práce, která měla být hotova za víkend, se protáhla ještě na jednu sobotu a stejně nebyla dodělána. Našeho sponzora uchlácholilo jen to, že tři čtvrtiny kvalitně uklizené plochy od klestí se mu líbily a tak nám vyplatil 90% slíbených peněz. V době, kdy výjezd jednoho hráče na víkendový turnaj stojí rodiče cca 500 Kč, jsme si mysleli, že této šance si přivydělat se chopí více dětí. Bohužel nebylo tomu tak a 80% dřiny odnesli dospěláci. Uvidíme, jestli ještě někdy dostaneme možnost sehnat touto cestou peníze. Utržené peníze budou rozděleny následovně: příplatek na turnaj dostanou Hudy,Ťuhýk,Kosák za 2 účasti a Ovečka, Bomba, Dino a Citron za jednu účast. Zbytek peněz bude použit na zkulturňování Staráku.

Radek Titl

Zpráva o průběhu II.kola západočeské ligy mužů

Ve dnech 29.-30.4.2000 se v Karlových Varech uskutečnilo II.kolo západočeské ligy mužů mezi Černými piraněmi a týmy Merklín BSS a Slavií VŠ Plzeň C. Začínalo se hrát v sobotu od 12 hod a úvodní zápas obstarali domácí proti Plzni. Na Slavii jsme si věřili a tak jsme do utkání nastoupili s odhodláním vyhrát. Na Nadhoz nastoupil Bezpře a Slavia začala pálit o sto šest. Po dvou směnách byl stav 8:4 ve prospěch Plzně a tak jsme měnili nadhoz. Přišel házet Tomáš Toka, ale i jeho Plzeňané rozpálili. Navíc se k tomuto přidalo pár BB a neschopnost vnitřního pole zachycené odpaly trestat autem na 1. metě. Na pálce jsme podali bídný výkon a tak zápas skončil po 5-ti směnách 22:4 ve prospěch Slávie.
Po tomto fiasku nastoupil favorit soutěže Merklín proti Slávii a celkem bezproblémově je zdolal 25:5.
Od 16 hod nastoupily Karlovy Vary proti borcům z Merklína. Merklínští nechali sedět svého prvního nadhazovače a tak jsme hráli dosti vyrovnaný zápas. Ukázalo se, že zkrat se Slávií nás probudil a začali jsme celkem v pohodě pálit a bodovat. Po třetí směně jsme prohrávali 19:18 a byli uspokojeni naší hrou. Merklínští moc spokojeně nevypadali a povolali první nadhoz. Martin Šalom hází velice dobře a navíc ovládá pár točených nadhozů. Na pálce se nám už nevedlo tak dobře, ale přesto někteří jedinci si z tohoto utkání odvezli cenný skalp - odpálili Martinův nadhoz. Takže po této výměně se zápas zlomil ve prospěch hostů a Merklín nás porazil - po 7-mi směnách - 27:19. Skvěle tento zápas za nás odházel Jonáš Mach a na pálce se dařilo skoro všem.
V neděli začal hrací den zápasem domácích proti Merklínu, Na prkno se postavil Tomáš Toka a začal zápas s nejdivočejším výsledkem v historii mužského týmu. Hosté neponechali nic náhodě a postavili silné pole v čele s M. Šalomem na nadhozu. Vědomi si přijatelného výsledku ze soboty jsme se snažili rozpálit Martinovo točené nadhozy. Ze zápisu je vidět, že odpálili všichni naši hráči během tří směn. Už to nebyly jen samé SO, ale auty po odpalech byly z luftu nebo na první metě. Po třech směnách byl stav 4:14 v náš neprospěch. Hosty tento stav ukolíbal a vyměnili nadhoz. Přišel házet Tomáš Vírut. Od tohoto okamžiku jsme tvrdě zaútočili. Od třetí směny do šesté jsme udělali 15 bodů. Skvěle házející T. Toka povolil do šesté směny hostům pouze bodů 7. Do sedmé směny jsme nastupovali za stavu 19:21 v náš neprospěch. Měli jsme dohrávku a tak naším cílem bylo, aby soupěř udělal co nejméně bodů a my po té v dohrávce vyrovnali stav popřípadě zvítězili. Tomáš Toka házel životní zápas a hosté na své poslední pálce dosáhli jen na dva body. Stav byl 19:23. Měli jsme poslední možnost zaútočit na výhru. Po odpalech R. a L. Titlových a doběhu J.Císaře byl stav 22:23. Měli jsme nabité mety a šel pálit Jonáš Mach. Za stavu 2 dobré 2 špatné a 2 auty jsme omdlévali na lavičce a hecovali Máčka, aby pálil. Máčko nás uposlechl a nezpracovaným odpalem na 6 poslal domů P. Doležala a M. Hudce. Tímto odpalem jsme vyhráli svůj první zápas (24:23) a pikantní je na tom to, že zrovna nad favoritem ligy. Znovu chci podotknout, že jsme konečně začali pálit a že v poli jsme nedělali moc chyb. Velkou zásluhu na tom má i Tomáš Toka, který svými nadhozy překvapoval i dobré pálkaře hostů.
Po našem vítězství se ztrhla menší hádka v táboře poražených a my jsme spokojeně utekli do stínu a odpočívali před následujícím zápasem se Slavií. Toto čekání jsme vyplnili sledováním zápasu Merklín - Slavia ( 17:2 ).
Od 15 hod jsme nastoupili k zápasu se Slavií. Posilněni vítězstvím nad Merklínem jsme chtěli Slavii oplatit porážku ze soboty. Na prkno se postavil Máčko a začal namotávat soupeřovo pálkaře na své točené nadhozy. Zpočátku měl soupeř navrch a po třech směnách vedl 7:3. Ve čtvrté směně jsme tvrdě zaútočili a dosáhli jsme 7-mi bodů. Znechucený a totálně rozložený nadhoz soupeře byl střídán. Ve 4 až 6 směně výborně házející Máčko zaznamenal 4 SO a pole jeden luft, tři jednoduché auty na první metě a Hudy s Němou přidali krásně chycenou krádež na 3 metu.Tři další směny jsme udrželi bez bodu a to byl zlom v utkání.Za tyto tři směny jsme přidali 3 body. Protože měl soupeř dohrávku, soustředili jsme se na to, abychom si nezkomplikovali závěr dobře rozehraného utkání. Při dohrávce jsme vytvořili pár hrubek v poli a Slávia se dotáhla na stav 11:13. Po té Máčko připustil odpal na 6 a Něma svojí pravačkou poslal balon do rukavice R. Titla na 1 metu a ukončil veškeré diskuse o výsledku. Vyhráli jsme 13:11. Musím říci, že oproti minulému roku jsme se výrazně zlepšili na pálce i v poli. Oba nedělní soupeře jsme pokořili v útoku, který podržel nadhoz ( J.Mach, T.Toka ) i pole.
Velkým přínosem byla účast mladších juniorů ( J.Mach, T.Toka, P.Doležal ) a starších kadetů ( M.Doležal,M.Hudec ). Mužský tým byl vybudován zhruba před rokem a půl ze známých a kamarádů, kteří měli chuť si zahrát. Stavěli jsme ho proto, aby kadeti, kteří přecházejí do juniorského věku měli kde hrát a byli konfrontováni s hrou, která s kadetskou úrovní nemá už nic společného. Dvě první výhry a účast mladíků v týmu začíná potvrzovat naše doměnky a představy.

Radek Titl

ZčKL

Druhý herní den měl být 12.4. , ale protože lilo jako z konve byly zápasy přeloženy na 7.6. Další zápasy se hrály 4.5. Proti našemu áčku nejprve nastoupily holky a pak kluci z céčka. Holky ale z výše uvedených důvodů obsadily pouze třetinu pole. Výsledek 8:3 svědčí buď o tom, že to bylo alespoň trošku znát, nebo o nesoustředěném výkonu našeho áčka, případně o kombinaci obojího. Céčko totiž prohrálo 2:14 . Svoji zápasovou premiéru si tento den odbyla Lina.
Po čtrnácti dnech úmorných veder byl na pořadu další hrací den 18.5. Tady měly ve dvou zápasech nastoupit kadetky nejprve proti starším kadetům pak proti mladším. I když zhruba od 15,00 začalo sice málo, ale přesto pršet, oba "mače" se nakonec sehrály. V prvním zápase béčko prohrávalo po první směně 3:4, aby v dohrávce druhé směny po druhém autu získalo otočilo a bod vítězný na 8:7 bez další dohrávky. V druhém zápase to ovšem už bylo jinak - chybování pole znamenalo otočení slibného stavu 5:1 na prohru 5:13.
25.5. se hrál pouze jeden zápas - céčko proti béčku. V tomto zápase zaútočili mladí kadeti opět ve třetí směně a nepříznivý stav 3:6 otočili na 10:6. Tentokrát si ale holky výhodu dohrávky nedaly vzít a šňůrou bodů získaly vítězství 18:10.

ZčLJ

I v této soutěži se překládalo - vlastně měnilo. Na žádost SVŠ Plzeň se 26.4. hrály zápasy Piraní s Ostrovem.

Krčanda - turnaj kadetek 28.-30.4.2000

Jak je uvedeno výše, málem jsme se nezúčastnili. Je ale nutno zkonstatovat, že "zapůjčené" spektračky naše dívky plně nahradily. Dlouhou dobu ovšem trvalo, něž se celý tým sehrál - jak uvidíte dále, mohli jsme v případě účasti celého našeho týmu skončit na lepším místě. Ale k průběhu turnaje.
Po pátečním příjezdu na místo děje jsme se ubytovali v nové hale a od 16:00 nastoupili proti týmu Podkrčí. Ten jednoznačně využil domácího prostředí ( zejména znalosti rychlého odskoku od zadní stěny ) a v pěti směnách nám nadělil 9x SO, 3x chycenou krádež domácí mety a tři auty buď z luftu nebo na 1B. Díky jediné uskutečněné Klářině krádeži HB jsme udělali alespoň jeden bod. Soupeř jich nahrabal celkem 12 a tak odcházíme poraženi 12:1.
V sobotu nastupujeme hned od 9:00 proti Havířovu. V první směně aut na 1B, chycená krádež HB a SO znamenaly pouze dva body pro soupeře. My máme aut na 1B celkem3x krádež HB a 2x SO - vedeme tedy 3:2 . Ve druhé směně jsou na obou stranách na tři pálkaře tři auty. Soupeř jde znovu na pálku, naše pole dělá díky nesehranosti chyby a soupeř celkem 6 bodů. My máme bohužel opět tři auty. Stav se tedy otáčí na 3:8 Na další soupeřově pálce se situace bohužel opakuje a výsledkem je dalších 5 bodů. Před dohrávkou tedy prohráváme 3:13. Taktika je jasná - kdo nekrade, nemá nic. A ono to vychází - po první krádeži HB soupeř znervózněl a začal dělat chyby. Než máme první aut stahujeme celkem šest bodů. Další odpal je bohužel přímo do rukavice 1B, tj. jsou už dva auty. Opět krademe HB, ale další SO náš slibný útok definitivně zastavuje. Prohra 10:13 mrzí o to více, že si dovedeme představit, jak by utkání ( zejména ve 3. a 4.směně) mohlo dopadnout, kdyby hrály hráčky, které se navzájem už docela dobře znají.
Ihned ale nastupujeme proti Mladým Bukům - jednomu z papírových favoritů. Zahajujeme neuvěřitelně : tři pálkařky = tři auty. Nám se podaří dostat domů jeden bod, ale proti pravidlům skákající nadhazovačka dává při naplněných metách 3x SO. Ve druhé směně soupeř získává na dvě chyby dva body, u naší pálky opět nepískané nesprávné nadhozy znamenají 3x SO. Třetí směna je totéž v bleděmodrém - jedna chyba = 1 bod , my na novou nadhazovačku získáváme také jeden, ale také 3x SO. Čtvrtá směna : jeden bod soupeř, my 3x SO. V páté směně se naše pole opět nedokáže "dohodnout" a šest chyb znamená 5 bodů pro soupeře. Po pátém bodu je nutná porada- pokyn kauče "hrajte pro radost" přináší na čtyři pálkařky tři kýžené auty a jdeme dohrávat. Po zisku jednoho bodu je opět střídán nadhoz, skákavé problémy jsou opět tady a tak končíme porážkou 3:9 . Proti jednomu z favoritů to ale není špatný výsledek. Jdeme si odpočinout a připravit se na poslední zápas ve skupině.
V 15:00 nastupujeme proti vedoucímu týmu skupiny a jak se později ukáže i vítězi celého turnaje - pražské Kotlářce. Nastupujeme první na pálku a celkem šest pálkařek dostává domů alespoň jeden bod. Soupeř ale tvrdě tlačí a dává domů čtyři. Druhá směna je vcelku totožná - my jeden bod, oni čtyři. Zjištění, že i proti takovému týmu se dá hrát přináší zvrat ve třetí směně. Bára nejprve dvoumetovým odpalem stahuje jeden bod a pak krádeží HB získává další. Následuje zisk dalších čtyř bodů a soupeř si bere poradu. Ta nese své ovoce, protože už děláme na šest pálkařek pouze jeden bod. Soupeř jde dohrávat, ale naše pole je proti - čtyři pálkaři znamenají tři auty - otáčíme prohru 2:8 na vedení 9:8 . Na začátku páté směny nás trošku zarazí první aut na 1B, ale pak jedna z posil dotlačí "dvoumeťákem" domů dva body, Eva se na chybu pole dostává také domů a poslední bod umožňuje Adéla svým odpalem na 2B, přičemž je sama aut. Další pálkařka je sporně aut na 1B, ale nehádáme se a jdeme do pole. Tam soupeři zopakujeme výkon ze čtvrté směny a ochutnáváme poprvé pocit vítězství v poměru 13:10. Bohužel ani tento výkon nás nedostal ze dna tabulky a jdeme na kutě s tím, že zítra hrajeme o 9.místo - hádejte s kým - no samozřejmě s Ostrovem.
V neděli od 13:00 to vypuklo. Vyhráváme los a budeme tedy dohrávat. První směna je oboustranně stejná - na 5 pálkařek tři auty. V druhé už vyprovázíme každou ze tří pálkařek autem a v dohrávce nejprve Bára krade postupně 2B a 3B, aby ji pak Iva svým odpalem poslala domů - sama je ale aut. Mezitím bylo ale 1x SO a tak máme dva auty. Na ty se ale nejlépe hraje,že!? Děláme tedy dalších sedm bodů, z čehož za zaznamenání stojí zejména dvoumetový odpal Adély. Třetí směnu zahajuje soupeř mohutným nástupem, ale šest pálkařek dostalo domů pouze tři body. Čtvrtá směna znamená zisk jednoho bodu, ale pak platí nováčkovskou daň Tereza, která vběhne do pasti nuceného postupu. Ostrov na pálce opět mocně tlačí, ale dovolujeme mu pouze další tři body. Do konce utkání chybí sedm minut. Pomalým nástupem do pole přichází soupeř o dvě minuty - musíme tedy vydržet pět minut, abychom vítězství dotáhli do konce. První dvě pálkařky slušně odpalují, při Bářině odpalu je vyhlášen "vnitřní chycený", který sice nikdo neslyšel, ale Bára je aut. V nastalém zmatku se obě běžkyně posouvají o jednu metu. Další odpal posouvá za cenu autu Adélu domů. Všichni už vědí, že jsme vyhráli, pozornost prudce klesá, což soupeř trestá posledním autem. Rukavice letí k nebi, honem se pozdravit se soupeřem, zatočit vítězné kolečko na metě a fofrem sbalit, neboť za hodinu a půl odjíždí autobus.
Co říci závěrem? Jen to, že v době, kdy si hráčky uvědomily, že lze hrát i se silnějším soupeřem vyrovnanou hru, že i rychlý nadhoz se dá pálit ( a to podstatně dál ) a že práci v poli za ně nikdo neudělá, protože jsou sice jednou devítinou celku, ale bez té devítiny to není celek, tak v té době podávaly velice pěkný výkon a za tuto část turnaje je lze jenom pochválit. Doufám, že postupem času tato doba silně převýší tu druhou a kromě toho, že budeme více vyhrávat zvítězí týmový duch zvítězí i nad ostatními problémy a na turnaje budeme jezdit jako kompaktní tým a ne jak já tomu říkám "sebrané spisy".

Lobbo

Prozatímní pořadí hráčské úspěšnosti - Míša, Adéla, Iva, Bára, Klára, Tereza, Klára, Eva, Káťa, Dana a Lina. Ostatní hráčky dosud do bojů nezasáhly.

Termínový kalendář - opět jen pro zdůraznění a připomenutí

2.-4.6.     M-ČR ml.žáci       H.Brod       C
2.-4.6.     M-ČR ml.juniorek     Brno       B
9.-11.6.   finále kadetských výběrů     Krč
1.-2.7.     turnaj juniorek a kadetek     Starák     B
5.-6.7.     M-ČR slow-pitch                  Ml.Buky    mix

Soustředění

Jak již bylo řečeno - klubové soustředění se bude konat opět v Sedlčanech a to od 19.8. do 27.8.2000. Cena 2000,-Kč. Tuto cenu je třeba uhradit do konce června. Na soustředění - dětskou rekreaci - je možno vystavit fakturu. Je třeba dodat přesného adresáta včetně IČO a bankovního spojení.

Změna trenéra

Na základě dohody byla provedena změna trenéra mladších kadetů - místo Radka Titla nastupuje opět Jarda Holub, telefon 3560204 .

Vybavení a doplňky

K dodání ihned jsou kalhoty, štulpny, ponožky, čepice. Dále rukavice, míče a špičky pro nadhazovače. Ostatní lze podle katalogu objednat.

Lobbo

Zpět na Začátek stránky

Piraňa 3 / 2000

Vlastní auty

  • Bohužel musíme opět poukázat na snahu některých členů. I když termín konání rozhodcovského školení byl znám daleko dopředu, přesto se našlo několik členů, kteří ač přihlášeni najednou nemohli. O pořádání školení jsme požádali proto, abychom to umožnili absolvovat co největšímu počtu zájemců aniž bychom se museli někam trmácet a neměli potíže, když potřebujeme někde něco písknout. Ale jak je vidět ani takováto nabídka s některými členy vůbec nehne.
  • Letošní dabl se vcelku vyvedl. To, že to nakonec oddřeli v podstatě dva dospěláci je jedna věc. Opět se ale potvrdila loňská zkušenost, že když mají někteří mladí takéčlenové někde chvilku přiložit ruku k dílu, tak je okolo toho nejprve přehršle řečí a pak to trvá strašně dlouho. Přitom zálež na nás všech v jakém prostředí budeme hrát a jestli se budeme moci příští rok hrát znova. Chtěli bychom z tohoto turnaje udělat tradiční setkání na trávě - něco jako v tenise Wimbledon. Pak se ale musíme snažit, aby s námi byl jezdecký klub spokojen a my se mohli každoročně vracet.

Školení rozhodčích III.třídy

Tohoto školení , složeného ze dvou dílů - se nakonec zúčastnili pouze 2 dospěláci , 7 kluků a 5 holek.
První část školení , která byla věnována posuzování základních pravidel a nácviku základních tzv. mechanik vedl Pavel Vychodský , kterého nejprve překvapil věk posluchačů a pak se musel u některých vyrovnat s puberťáckými reakcemi. Ale podle jeho vyjádření, byl nakonec příjemně překvapen některými výkony těch ostatních.
Druhou část, věnovanou už praktickým uplatněním mechanik vedli Jaroslav Calta a Sváťa Smysl. I oni vyjádřili spokojenost s tím, jak někteří frekventanti dokáží reagovat na jejich připomínky a ze svého výkonu odstranit velmi vysoké procento chyb. Hlavně tato, pro nás dospěláky, velice příjemná zjištění měla za výsledek to, že ačkoliv to po vyhodnocení testů z pravidel nevypadlo pro některé frekventanty nejlépe, hodnocení dalších částí bylo lepší a tak zkoušky nakonec úspěšně složili všichni. Jonáš Mach byl naším nejlepším mužem, Klára Zamrzlová nejlepší ženou a Lukáš Andr se stal zatím nejmladším rozhodčím III.třídy v ČSA.
Naši noví mladí rozhodčí budou nasazováni zejména v ZčKL, školní lize a kadetských turnajích, aby získali co nejdříve potřebnou rozhodnost a zažili si pohyb na hřišti.

Zahájení herní sezóny roku 2000 - ZčKL

Jako první se do nové sezóny zařadili ve středu 5.4.2000 oba naše kadetské týmy a to v bojích s Ostrovským áčkem a céčkem, čímž byla zahájena západočeská kadetská liga ZčKL.
Výsledky jednotlivých utkání + případný postřeh kouče.
ČP A , Ostrov A     18:3
Hrálo se na 45 minut + dohrávka směny. Po uplynutí časového limitu byl výsledek natolik jednoznačný, že nebylo třeba dohrávat. Nový nadhazovač Káně ukázal co v něm je pár SO a sem tam BB, ale jinak slušný. Zbytek pole si moc nezahrál, ale na pálce se všichni činili.

ČP C - Ostrov C     19:4
ČP C - Ostrov A     2:15
ČP A - Ostrov C     19:1

Zápas měl podobný průběh jako s ostrovským áčkem. Nadhazoval Bomba ( už nám z Bombičky vyrostl ) a také si prohodil pár pálkařů. Jednou z nejzajímavějších akcí byl aut na 1B v provedení 8-9 (Citron a Hudy), zakrátko zopakovaný ve verzi 1-9 ( Bomba a Hudy ). Jak je vidět i dlouhé pole může za určitých okolností zahrát aut na první metě.

Delon

V těchto utkáních si svůj křest odbyli Méďa, Máčko, Klára a Karolína.

ČERNÁ SOBOTA ČERNÝCH PIRANÍ aneb 1.jarní meta Spectrum 7.-9.4.2000

Na tento turnaj byly přihlášeny dva naše týmy. O nejlepší výsledek se měl pokusit tým starších kadetů, kteří byli doplněni nejlepšími hráči mladších kadetů. Druhý tým tvořil mix kluků a holek, v němž si svou turnajovou premiéru "odkroutili" Tomáš a Tereza.
Páteční utkání probíhala skoro přesně podle předpokladů. Naše áčko bezpečně obsadilo po výhře nad Spectrum B 17:4 a Kostelcem 3:0 první pozici ve skupině D. Béčku se kupodivu podařilo porazit Techniku Praha l2:10 a po očekávané prohře 19:l s H.Brodem A obsadilo překvapivě druhé místo ve skupině B. Kdybychom ovšem věděli, že je to poslední příjemné překvapení, asi bychom nešli spát tak klidně.
To, co se totiž dělo v sobotu, předčilo nejhorší děsivé sny jak hráčů, tak koučů. Výše uvedené výsledky přikleply první zápas našeho béčka s Ostrovem. Nezkušenost některých hráčů a laxní přístup dalších, podpořené dost často neuvěřitelnými výroky rozhodčí, nakonec udolaly i těch pár tahounů a výsledkem byla porážka 25:2. Díky rozlosování pak hrál Ostrov s naším áčkem. Další neuvěřitelné akce rozhodčích měly na svědomí kromě prohry 6:1 i vyloučení kouče Lobba. Bohužel se stejnými rozhodčími nastoupilo naše béčko opět proti Technice Praha. Po uplynutí hracího času jsme při dohrávce soupeře za stavu dva auty vedli o pět bodů, když rozhodčí neuznal jednoznačný aut. Soupeř stáhl další tři body a opět neuznaný aut. Další dva body znamenaly prohru 17:16. V posledním zápase dne nastupuje nakonec naše áčko proti Kunovicím - bohužel s vědomím, že stejný rozhodčí nám loni s nimi "zařídil" prohru. Říká se, že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky - tady to bohužel neplatilo. Rozhodčí "rozhodovali" tak přesvědčivě z jasného výsledku byl nakonec dvojitý tie-break, na jehož konci konečně Kunovice vyhrály 16:15. Nutno podotknouti, že tímto způsobem jsme nehodnotili výkon rozhodčích jen my, ale i většina přihlížejících. Na konto rozhodčích také připadá vyloučení jednoho z našich, který další nespravedlivé vyautování již neunesl a s polohlasným komentářem praštil helmou o zem.
Neděle už proběhla klidně. V boji o l1.místo podlehlo naše béčko H.Brodu B po velice pěkném boji 8:10 a v boji o 7.místo porazilo naše áčko Spectrum B bez dohrávky směny.
Jak je z výše uvedeného vidět, pátek i neděle byly bezproblémové, ale sobota tedy stála za to. I rozhodčí je jenom člověk a muže tudíž udělat nějakou chybu, ale myslím si, že pokud je těch chyb mnoho a navíc vedou ke zvýšení agresivity hráčů ( viz například srážky u domácí mety nebo autování na první metě ) měl by se nad tím někdo, minimálně příslušní aktéři, zamyslet.
Svůj turnajový rozhodcovský křest zde absolvovali Méďa s Máčkem. O tom jací byli svědčí určitě i to, že oba pískali utkání o třetí místo a Máčko nakonec i finále. Kluci - DÍKY.

A jak to viděl Delon ?

Hrálo ve 4 skupinách po 3 týmech na 2 hřištích. Po příjezdu na Spectrum jsme se převlíkli a jeli do Satalic k prvnímu utkání se Spectrem B. Zápas netrval příliš dlouho , po dvou směnách bylo rozhodnuto. V první směně šel nadhoz Káněti docela dobře, ale v druhé po sérii BB byl vystřídán Hudym, který třemi SO napravil naši reputaci.
Druhý zápas s Kostelcem byl docela vyrovnaný. V první směně jsme udělali tři body. Protože vnitřní pole předvedlo několik chycených krádeží, podařilo se tento náskok udržet až do konce zápasu.
Sobota byla pro karlovarský softball ten nejhorší hrací den za poslední dobu. Opět nás čekalo hřiště v Satalicích, co jsme však nevěděli, byli rozhodčí. A přitom se již hrálo o postupy podle pavouka. Prvním soupeřem byl Ostrov. Začali jsme naplno a natvrdo. Ale po první směn jsme zjistili, že Ostrov hraje v jedenácti hráčích. Utkání skončilo pro nás katastrofálním výsledkem 1:6.
Otřeseni nastupujeme ihned k dalšímu zápasu proti Kunovicím. Když jsme viděli přicházet rozhodčí, doufali jsme, že to opět nebude hra proti jedenácti. Ale opak byl pravdou. Po uplynutí času a odehraných 4 směnách byl stav nerozhodný 9:9 . Zápas mohl skončit už dříve, kdyby rozhodčí viděl třetí aut , v té době jsme vedli 9:8. Další dvě směny se hrály jako tie-break a trvaly skoro celou hodinu. Po urputném boji nejn se soupeřem ale i s rozhodčími končíme porážkou 15:16 .
A tak v neděli nastupujeme k jedinému zápasu proti Spectru B. ten jsme v základní skupině vysoko porazili. Ale vliv černé soboty se podepsal i tady. Tvrdý a vyrovnaný boj až do poslední chvíle, kdy se nám vítězstvím 4:3 podařilo získat alespoň 7.místo.
Snažili jsme se stihnout alespoň část finále na Spectru, ale přišli jsme pozdě i na vyhlášení výsledků.

Karlovarský dabl - 14. - 16. 4. 2000

Když se ve středu v poledne ozvalo na Karlovarském závodišti z úst hlavního správce ono toužebně očekávané je to v pořádku- můžeme jít na to spadl konečně pořadatelům kámen ze srdce. Díky počasí totiž nebylo do poslední chvíle jasné, zda bude terén v hratelném stavu.
Ve čtvrtek ráno Lobbo s Bezpřem vyměřili obě hřiště a natahali na místo všechny díly obou backstopů, které odpoledne za pomoci starších kadetů vztyčili. Následovalo první lajnování a v pátek ráno další. Konečně je všechno jak má být a od 12:30 začínají první zápasy. O tom jak probíhaly boje našich týmů by jste se měli dočíst jinde. Boje v základních skupinách probíhaly občas podle očekávání, občas s překvapivým výsledkem. V sobotu zhruba ve dvě hodiny bylo rozhodnuto a od půl páté už byly na pořadu první zápasy play-off. Jak bylo do této doby pěkně, tak se to obrátilo. Nejdříve nás na chvíli vyhnal déšť a když jsme se vrátili, tak zhruba po půl hodině to už definitivně nás vyprovodila bouřka s pěkným lijákem. Nedalo se tedy nic dělat protože hrozilo, že se turnaj nedohraje, zajel jsem domů, stavil se u sousedů, slušně poprosil a už večer nebylo po dešti ani památky. Všechny finálové zápasy byly v pořádku sehrány - naše béčko se od Werichů nechalo rozpálit a skončilo osmé. Áčko vstoupilo do finále s velkým odhodláním pěkně potrápit velkého favorita VS Chomutov. Zodpovědná hra nesla své ovoce (díky dablu 2-1 už měli zvláštní cenu v kapse). Když je od vítězství dělil pouze jeden aut, odešlo štěstí pozorovat jiné utkání a při nabitých metách znamenaly tři odpaly soupeře tři body a tím porážku 8:7. Mohu sám za sebe říct, že tak zodpovědný výkon a pěknou hru jsem od těchto našich hráčů již dlouho neviděl.
Rozhodcovský turnajový křest mají za sebou Klára, Karolína, Dana, Míša, Lukáš a přidali se i ostatní v závorce počet odpískaných zápasů Zamrzlová, Bendová (7), Mach (6), Slavíková (3), Andr Lukáš (2), Sýkorová(1).

Lobbo

A opět Delon

Hrálo se opět na dvou hřištích v krásném prostředí karlovarského závodiště. V pátečním prvním zápase byl naším soupeřem Ostrov. Nejprve jsme si ale museli půjčit hráče z béčka ( díky Radku ). Byli jsme rozhodnuto Ostrovu vrátit porážku i s úroky. V první a druhé směně soupeř neudělal ani bod, ve třetí jeden. Protože my jich měli celkem osm vyšlo naše předsevzetí dokonale. V druhém zápase jsme se střetli s týmem ZŠ Wericha Praha - bylo to rychlé a velice vyrovnané. Uhráli jsme celkem 6 směn, chytli spoustu krádeží. Bylo k vidění spoustu pěkných autů na 1B. nakonec jsme vyhráli 5:4.
V sobotu jsme začínali proti favoritovi celého turnaje Chomutovu. Na nadhoz se postavil Káně, ale vůbec mu to nešlo - byl proto vystřídán Hudym. Ani tomu to ale nešlo, jak by chtěl a tak nás soupeř docela pěkně rozpálil. Chomutovský nadhoz byl velice rychlý, což mělo za výsledek několik SO, ale také jeden HR (čau Hudy) s dvěma dotlačenými body. Přesto ale prohráváme 8:14. Poslední zápas skupiny byl se Spectrem A. Začalo se hrát, dělaly se i nějaké body, padal jeden inning za druhým až jich bylo celkem pět. Zápas byl nacpán prvoligovými akcemi od začátku do konce. Opět se střídali nadhazovači, tentokrát na obou stranách. Nám to asi pomohlo víc, neboť jsme vyhráli 6:3.
A čekal nás první zápas play-off. Soupeřem byli Hroši z H.brodu. To už ale celý program ztěžoval nepříjemný déšť. Poprvé bylo přerušeno po půlce druhé směny, podruhé po odehrané třetí směně. Po dohodě rozhodčích a koučů byl zápas ukončen. Možná škoda, možná ne, kdo ví?! Po odehraných 50-ti minutách byl tedy výsledek 2:1 pro Piraně. A mohli jsme si zazpívat. To už jdeme do finále...
Neděle 18.4. Poslední zápas - finále o 1.místo. poprvé v dějinách se Černé piraně dostaly tak vysoko. Opět nastupujeme proti Chomutovu, tj. soupeři, který nás v základní části vysoko porazil. Náš kapitán prohrává los a tak jdeme na pálku. První tři pálkaři končí SO a všichni s káčkem. Zodpovědná hra v poli dává soupeři pouze dva body. Na druhé pálce se daří trošku více. Hudy dává svůj další HR a tlačí před sebou jeden bod - je tedy vyrovnáno. Soupeř tentokrát neboduje. Ve třetí směně je hra velice vyrovnaná, my i soupeř získáváme po jednom bodu. Časový limit se blíží a tak je jasné, že rozhodne čtvrtá směna. Po velikém tlaku si připisujeme další tři body a před dohrávkou soupeře vedeme 7:4. První chomutovský pálkař boduje, pak ale následují dva rychlé auty. K vítězství nám tedy chybí pouze jediný aut. Štěstí nás ale opouští, soupeř plní mety, srovnává a nakonec vítězí 8:7.
Odnášíme si krásnou cenu za 2.místo a mnoho zkušeností do dalších zápasů. Děkuji Radkovi za zapůjčení hráčů a Leošovi za pomoc v koučinku finálového zápasu.

Delon

Zapadočeská liga juniorů - ZčLJ

Do této soutěže vstoupil náš tým poprvé ve středu 19.4 2000 v Plzni. Po příjezdu jsme se začali rozcvičovat a připravovat na zápas. Zároveň jsme netrpělivě vyhlíželi poslední dva hráče. Ti dorazili těsně před začátkem zápasu - rychle tedy protáhnout, rozházet a jdeme na to. Ale chyba lávky - chybí nám rozhodčí, které měla dodat Slávie. Po půlhodině nic nedění jsme požádali Radka, aby nám to odpískal. Začali jsme proti SKP Rapid. Slabého soupeře jsme bez problémů zdolali rozdílem po druhé směně 21:1.
Se Slávií to ovšem vypadalo jinak. Soupeř udělal hned v prvním iningu 6 bodů a my měli co dotahovat. Další tři směny se nám to opravdu dařilo - soupeř nic a my pomalu bodovali až jsme nakonec i vedli. Změna soupeřova nadhazovače znamenala ovšem velký zvrat zápasu. Během páté a šesté směny soupeř bodoval tolikrát, že tentokrát zvítězil rozdílem on a to 19:9. Stínem zápasu bylo pouze chování některých hráčů Slávie.

Termínový kalendář -jen pro zdůraznění

26.-28.5.   M-ČR ml.junioři     /   Kostelec n.0.   /   A,C
26.-28.5.   turnaj juniorek a kadetek   /   Starák   /   B
2.-4.6.       M-ČR ml.žáci       /   H.Brod   /   C
2.-4.6.       M-ČR juniorek      /   Brno   /   B
9.-1l.6.      finále kadetských výběrů   /   Krč
l.-2.7.        turnaj juniorek a kadetek   /   Starák   /   B
5.-6.7.       M-ČR slow-pitch   /   Ml.Buky   /   mix

Během těchto měsíců se budeme snažit vyjet několikrát se staršími hráčkami do Plzně na cvičné zápasy ve slow-pitchi ( většinou se bude jednat o pátky odpoledne ). To abychom jak my, tak i ony měli představu o tom, co to vlastně je a jak se to hraje. Nečiníme si žádných nároků, ale chtěli bychom se na M-ČR ve slow-pitchi prezentovat co nejlépe. Rádi bychom také tímto způsobem alespoň částečně našim juniorkám nahradili ztrátu herních příležitostí.
Bude záležet jen na dohodě, chuti a možnostech dopravy. Pokud to ale dopadne, jako v pátek před velikonocemi, kdy z předpokládaných pěti hráček nakonec chtěla jet pouze Klára, tak toho asi moc nenahrajeme. Pak si ale nestěžujte na nedostatek herních příležitostí.

SOUSTŘEDĚNÍ

Klubové soustředěni se bude konat opět v Sedlčanech - tentokrát ovšem na konci prázdnin a to od 19.8. do 2?.8.2000.

Vybavení a doplňky

K dodání ihned jsou kalhoty, štulpny, ponožky, čepice. Dále rukavice, míče a špičky pro nadhazovače. Ostatní lze podle katalogu objednat.

Lobbo

Zpět na Začátek stránky

Piraňa 2 / 2000
Protože se nám do programu "zapletly" jarní prázdniny vychází další naše "drbna" až nyní.

Vlastní auty

  • Přestože o nutnosti uhradit první část členských příspěvků dokonce února se mluvilo ( a bylo připomínáno ) na každém letošním tréninku , nesplnilo tuto základní povinnost více než polovina členů . Jen díky tomu, že dospěláci klub "založili", mohli jsme splnit své finanční závazky. Pokud nebude členský příspěvek uhrazen do čtvrtka 16.3. bude příslušný člen vyřazen z tréninků i zápasů až do uhrazení.
  • Valná hromada 29.01.2000. Ve 14,00 bylo v salonku Sedlecké pivnice. Bohužel se dostavila pouze část řádných členů a tak se mohlo pouze projednávat a nikoliv schvalovat. Je s podivem, že ti, kteří mají k některým událostem a činnostem v klubu nejvíce připomínek se v momentě, kdy je jim dána možnost ovlivňovat chod klubu a tedy tyto jimi připomínané věci změnit najednou "nemůžou".

Kalhoty a bundy

Upozorňujeme všechny hráče, kteří si objednali kalhoty, že si je po zaplacení mohou vyzvednout u Loba.
Bundy jsou hotové a tak si připravte doplatky. Ti z vás, kteří požadovanou zálohu zaplatili pozdě, budou doplácet plnou cenu tj. 1600,-Kč , ostatním přispěje, sice malou, ale přesto určitou částkou klub ( cena 1400,-).
Protože o bundy mají zájem i někteří, kteří objednávku prošvihli, uděláme to jednoduše - kdo zaplatí dříve, ten dostane bundu. I v tomto případě bude hrazena plná částka.

Soutěž

Těsně před valnou hromadou schválil výkonný výbor klubu výtvarné zpracování názvu klubu a písmen ČP - nápis je určen na záda bund a předek triček, písmena na předek bund.
Protože se sešlo pouze několik návrhů , měl výbor poměrně snadnou práci. Výsledek brzo uvidíte na našich nových bundách.

Halový turnaj - Plzeň 2.2.2000

První možnost předvést své softbalové schopnosti v letošním roce měl výběr kadetů a kadetek na halovém turnaji v Plzni. Turnaj pořádala Slávie VŠ Plzeň a účastnilo se ho celkem 6 týmů. Do naší skupiny bylo zařazen jeden tým pražského Spectra a tým Sušice. Hrálo se na čtyři směny po pěti minutách - počet autů nerozhodoval.
První utkání se Spectrem bylo zajímavé, protože každá pálka posouvala vítězství na stranu pálkařů. V takovéto situaci jsme měli obrovskou výhodu dohrávky a po zisku vítězného bodu byl zápas ukončen.
S týmem Sušice to bylo podstatně horší. Za prvé se oproti GP Chomutov výrazně zlepšili a za druhé přivezli s sebou kluky na horní hranici kadetského věku. Jejich taktika byla prostá, ale než náš tým pochopil co po něm kaučové chtějí, bylo pozdě. Prohra nás odsoudila k zápasu o třetí místo s Merklínskými Alliens . Na žádost sušického kouče jsme přepustili svůj čas zápasu jim a jak se později ukázalo, zachránili jsme tak turnaj. Finále se totiž prodlužovalo - vítězem se stalo pražské Spectrum a my si nakonec bouchli pouze jednu směnu, neboť na palubovku vtrhli házenkáři. Toto tedy pořadatelé nezvládli. Vzhledem k tomu, že ta první směna dopadla nerozhodně , byla udělena dvě třetí místa.

První akce roku 2000

11.-12.3.   školení rozhodčích III.třídy - 1.část   Ostrov
25.-26.3.   školení rozhodčích III.třídy - 2.část   Ostrov
25.-26.3.     brigáda na "Staráku" - informace R.Titl
26.3. od 15:00   školení zapisovatelů - v Ostrově

1.-2.4.     lesní brigáda ( tak jako loni ) 
4.4.         kontrola klubového materiálu
st 5.4.     zpč.liga kadetů        K.vary
7.-9.4.     1.jarní meta             Spectrum
7.-9.4.     slow-pitch                Tempo
st 12.4.    zpč.liga kadetů       K.Vary
14.-16.4   Karlovarský dabl    K.Vary
st 19.4.     zpč.liga juniorů       Plzeň
st 20.4.     zpč.liga juniorů       K.Vary
22.-23.4.  náhradní termín pro brigády
28.-30.4.   Krčanda                 Krč

Na turnaje budou nasazovány jak jednotlivé oddíly, tak mixy a to podle momentální připravenosti a počtu schopných lidí.
Zpět na Začátek stránky

Piraňa 1 / 2000
Ano - to co vidíte nahoře je skutečně pravda. Už máme svoje internetové stránky - račte nakouknout.

Lesní brigáda 23.10.1999

Již měsíc dopředu avizovaná brigáda prověřila jako jedna z posledních letošních akcí soudržnost tentokrát celého našeho klubu. Na sraz v 7,30 se dostavilo 7 kadetek - Dana, Karolína, Káťa, Klára, Míša, Iva a Michala , 8 kadetů - Kosík, Bomba, Lukáš, Sany, Kuba, Tomáš, Džery a Piškot , 9 juniorů - Lišák, Kos, Méďa, Citron, Hudy, Huba, Dino, Káně, Kali a pět dospěláků. A tak se ptáme - kde byl ten zbytek a zejména ti, kterým se zdají oddílové příspěvky a příspěvky na jednotlivé akce vysoké.
Ale zpět k průběhu brigády. Zejména díky "Sanymu staršímu" jsme zrealizovali přepravu na místo brigády takřka bez problémů a mohli zhruba v devět hodin zahájit práci. Počasí nám moc nepřálo, sice nepršelo, ale vše bylo značně mokré a navíc jsme se pohybovali v dosti slušné mlze. Prvotní pracovní úsilí předběhlo technologický postup a tak byly hromady větví s listím hotovy dřív, než byl rozdělán oheň. Jak popsáno výše, vlhkost hatila pokusy o nikoliv jeho rozdělání, ale o udržení v použitelném stavu. Když nezabraly osvědčené tábornické finty, musela nastoupit tvrdá "lesní realita" a teprve dřevorubecké fígle zabraly. Během chvíle už hořely tři ohně a všichni měli co dělat, aby stihli přikládat. Po dvou hodinách zůstalo na tomto místě pouze pět lidí, kteří měli za úkol hlídat oheň a dočistit plac. Ostatní se přesunuli na nové místo, které bylo podstatně větší, ale větve byly již jehličnaté. Do oběda byly založeny tři ohně, které, krmeny dostatečným množstvím paliva, brzo vydávaly velice slušný žár. Opéci si buřta se tedy v době obědní stalo trošku problémem. Nakonec Hugin přiřízl konec asi třímetrové větve a bylo po problému. Díky vysoké teplotě šlo opékání velice rychle a po krátkém odpočinku jsme mohli pokračovat v práci. Bohužel se projevilo známé pořekadlo, které praví: "Co neuděláš do oběda, po něm zvládneš velice těžko". Pracovní úsilí opadlo a jednotlivé "pracovní čety" - v té době bylo již ohňů pět - musely být do výkonu vyloženě nuceny. Okolo druhé hodiny, tedy v době, kdy podle plánu mělo být vše hotovo, se dostavil "kontrolní orgán", který si prohlédl pracoviště a sdělil své požadavky na dokončovací práce. Ty jsme vykonávali téměř ještě další dvě hodiny. Konečně jsme se mohli vrátit k autům a odjet zpět domů. Na místě zůstal pouze Bezpře se třemi kluky, aby pohlídali oheň.
Doufali jsme, že se námi odvedená práce bude líbit a budeme mít příležitost si ještě zopakovat. Peněz pro klub není nikdy dost.

P.S.1 Práce se líbila ( i když oheň hořel ještě v neděli večer ) a tak budeme mít možnost si na jaře zase vydělat.
P.S.2 Za obdržené peníze byl pro jednotlivé týmy nakoupen materiál.

Výsledky sezóny 1999

Některé výsledky jste se mohli zjistit již v minulém čísle. Doplnili jsme historickou tabulku a jen tak pro zajímavost - v rámci jednotlivých soutěží a turnajů jsme odehráli celkem 146 utkání.
A teď jednotlivci. O stavu v jednotlivých týmech budou hráče informovat příslušní trenéři. Zde budou zveřejněni pouze nejlepší hráči z každého týmu- jsou to :

Nejlepší polař: Michal Hudec - zvaný Hudy
Michal Pyszko - přezdívaný Piškot
Karolína Bendová - řečená Karel

Nejlepší pálkař: Karel Buchta - neboli Dino
Martin Buchta - přezdívaný Bomba-bombička
Klára Zamrzlová - v poslední době zvaná Matka Tereza

Nejužitečnější hráč: Tomáš Toka , Martin Buchta , Klára Zamrzlová.

Změna trenéra mladších kadetů :

Na vlastní žádost byli uvolněni z této funkce dodavadní trenéři Leoš Titl a Jaroslav Holub. Od 1.11.1999 je trenérem Radek Titl - tel.0164-92365 domů , 0164-820150 práce.

Zimní příprava

Od prvního listopadu jsme zahájili zimní přípravu. Každý tým má jednou týdně tělocvičnu ( v ZŠ Konečná ) , zbytek přípravy je řešen individuálně. Znovu upozorňujeme na to, že tréninky jsou povinné a podle účasti a výkonnosti budou hráči nasazováni na jednotlivé soutěže a turnaje v příští sezóně.

Termíny tréninků :

Pondělí   15,30 - 17,00   kadetky + 1.část juniorů
Čtvrtek   16,00 - 17,30   kadeti + 2.část juniorů

Soutěž

Výkonný výbor klubu vypisuje soutěž o nejlepší výtvarné zpracování názvu klubu tj. nápisu "Černé piraně" ( samozřejmě bez těch uvozovek ) a písmen ČP - nápis je určen na záda bund a předek triček, písmena na předek bund. Vítěz soutěže obdrží slevu na bundu.

Valná hromada

Předseda klubu svolává na sobotu 29.1.2000 valnou hromadu klubu. Valná hromada se koná v restauraci Sedlecká pivnice ( tam co bylo ukončení sezóny ) - zahájení ve 14,00 hodin. Účast je povinná pro všechny členy starší 15-ti let. Ostatní se mohou zúčastnit jako hosté.
Zpět na Začátek stránky

 (c) 2000 / 01 / 20 JH+AA Webmaster



Zpět na stránku   # Archiv Projekty MiniHome   
Stránky jsou zakonzervovány 2005. Neaktualizují se.     Linux software    Webmaster    (c) 1999 - 2005